Polimer ve Poliüretan Çıta

Duvar çıtasının yoğun kullanımı ile birlikte ürünün içerik yapısı ve görünüm itibariyle yoğun bir değişim de yaşanıyor. Duvar çıtası veya dekoratif duvar profilleri ahşap, köpük veya alçı içerikli ürünlerden sıyrılmasıyla beraber artık Poliüretan veya Polimer olarak isimlendirilmeyi bunun yanında fiyatlandırılmasıyla da bu şekilde yeniden biçimlendirilmeye başlanıyor. Bu yazımızda Polimer ve Poliüretan Çıta arasındaki farkları ve kalitelerini ele alacağız.

Poliüretan Duvar Çıtası

Poliüretan duvar çıtası kullanım şekli ve uygulama açısından daha uzun ömürlü olup içerik yapısı itibariyle nem ve suya karşı dayanıklı bir üründür. Poliüretan duvar çıtası ve diğer poliüretan duvar dekorasyon ürünleri nem ve rutubete karşı dayanıklı olup, uzun ömürlü ve tamiri kolay ürünlerdir. Polimer ürünlere oranan daha sağlam ve daha kaliteli olan bu ürünler esnek ve hafif yapısı ile öncelikli tercih sebebi olmayı başarıyor.

Poliüretan ürünlerle motif ve diğer dekorasyon çalışmaları

Poliüretan ürünler üst kısımda değindiğimiz gibi polimer ürünlere oranan daha sağlıklı ürünler ve daha uzun ömürlü ürünlerdir. Tüm bu fonksiyonların yanında poliüretan ürünler iç yapıları ve dış yüzeyleriyle birlikte daha farklı şekillendirilebilen poliüretan motif, poliüretan taç, poliüretan rolyef, poliüretan sütun, poliüretan pervaz, poliüretan söve, poliüretan panel, poliüretan süpürgelik vb. bir çok ürünün üretimini yapılabiliyor. Poliüretan ürünler yüzeylerinde zımpara yapılabilir oluşu ve kolay onarımı ile montaj aşaması da aşırı kolay.
Poliüretan dekoratif ürünler kolay montaj ve hafif yapısı ile kullanımı ve uygulaması kolay malzemelerdir.

Polimer Duvar Çıtası

Polimer duvar çıtaları ve duvar dekorasyon ürünleri üstte değindiğimiz gibi poliüretan ürünlere oranan daha sonradan piyasada yer edinen ve poliüretan duvar çıtalarına oranan daha uygun fiyatları ile talep bulan ürünler olmayı başarıyor. Polimer duvar çıta ve duvar dekorasyon ürünleri sert yapısı ile poliüretan duvar dekorasyon ürünlerine göre daha sağlam yapıya sahiptirler. Bu ürünlerde ki sert yapı aynı zamanda tüm ürün geneline yayılmış bir sertlik olup kırılganlığın fazla olmasına sebebiyet verip ürün darbeye karşı parçalanabiliyor. Yine polimer ürünler yapısı ve içeriği itibariyle poliüretan ürünlerden daha ağır ve esneme payı olmayan ürünlerdir. Polimer ürünler dış yüzeyde kusursuz bir görünüm sunması ve boyanabilir oluşu poliüretan ürünlerle ölçülebilirliğini arttırsa da bu ürünlerin ağırlık fonksiyonu montaj aşamasında zorluk yaşatıyor.

Polimer Saray Tavan Ürünleri

Polimer ürünler üretim aşamasında yapı itibariyle boyanmış bir şekilde üretilmiş saray tavan ürünlerine yatkın bir ürün sınıfına girer. Bu ürünler kalıp ve üretim aşamasında renklendirilmiş varak, gold, hürrem gibi renlerle farklı kategorilerde yer edinmeyi sağlıyor. Polimer saray tavan ürünleri iç tasarımda daha gelenekçi bir yapının bütünleştirici parçası olmayı başarıyor.

Polimer Saray Tavan ürünleri Poliüretan Saray Tavan ürünlerinden farklı tasarım ve biçimlere sahip olup boyanamayan ürünlerdir. Bu ürünler düğün salonu, otel, ibadethaneler gibi alanlarda hazır baskılı kalıplarla daha fazla tercih edilen ürünlerdir.

Polimer ve Poliüretan Çıta Ürünleri Arasındaki Fiyat Farkı

Polimer veya Polistren olarak kabul gören malzeme sertliği fazla ve plastik içeriği baskın duvar dekorasyon ürünleri diğer poliüretan duvar dekorasyon ürünlerine göre fiyatları daha uygun ve daha kolay erişilebilen ürünlerdir. Bu ürünler iç dekorasyonda yoğun kullanım alanı bulup farklı kategorilerden ürün biçimlerine sahiptirler.

Poliüretan ve Polimer Ürün Üretim ve Dağıtımında Deco Ala Poliüretan

Polimer ve Poliüretan Çıta ve diğer farklı ürün kategorilerinde üretim ve imalatı yüklenen Deco Ala Poliüretan ve Dekorasyon sizler için en ideal ürün ve hizmeti sunmaya çalışıp hem üretim hem montaj ekipleriyle Türkiye´nin her yanında çalışmalar yürütmektedir. Deco Ala Poliüretan ile evlerinizde saray görünümünü yakalayın.

Fiyat Teklifi Alın